Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2020 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Ν Έβρου, ανακοινώνει ότι αναστέλλει τη λειτουργία και όλες τις δράσεις του σε όλο το Νομό Έβρου και κλείνει τα γραφεία της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας από την Παρασκευή 13-29/3/2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

 Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

 

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

04.03.2020

Μεγάλη συμμετοχή στο Σεμινάριο για τα στελέχη των Κέντρων Κοινότητας για τα δικαιώματα και τις παροχές των ΑμεΑ

Εξαιρετικά επιτυχημένο χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της ΕΣΑμεΑ, με τίτλο «Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους. Ο Ρόλος των Κέντρων Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Αττικής», που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΕΣΑμεΑ την Τρίτη 3 Μαρτίου, από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Ε.Σ.Α.μεΑ. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα ΟΠΕΚΑ, ΚΕΠΑ, ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης ο ρόλος των Κέντρων Κοινότητας, ενώ έγινε και η παρουσίαση της υπηρεσίας της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί».

 

05.03.2020

Ο Ι. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ

Με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Adina- Ioana Vălean είχε συνάντηση την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το EDF με τη νέα ηγεσία της ΕΕ μετά τις Ευρωεκλογές, σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στην Ευρώπη. Στη συνάντηση ήταν επίσης η γ.γ. του EDF Gunda Anka και το στέλεχος του EDF Marie Denninghaus.

 

06.03.2020

Ο Ι. Βαρδακαστάνης με την Επίτροπο της ΕΕ για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις

Με την Επίτροπο για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις της ΕΕ (DEVCO) Γιούτα Ουρπιλάινεν είχε συνάντηση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το EDF με τη νέα ηγεσία της ΕΕ μετά τις Ευρωεκλογές, σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στην Ευρώπη. Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος εκπρόσωποι των International Disability and Development Consortium (IDDC), Abilis Foundation και Bridging the Gap.

Ανακοίνωση 06.03.2020

Η γυναίκα με αναπηρία, η μάνα παιδιού με αναπηρία, την 8η Μάρτη αγωνίζεται και διεκδικεί όπως και κάθε μέρα

Οι γυναίκες με αναπηρία και οι μητέρες παιδιών με αναπηρία, υφίστανται τη διακριτική μεταχείριση και γίνονται θύματα κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Δεν νοείται σε μια εποχή που η γυναίκα κατορθώνει να συνδυάσει πολλαπλούς και αντικρουόμενους ρόλους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, να αποκλείονται ομάδες γυναικών από τομείς της καθημερινής ζωής.

Ανακοίνωση 05.03.2020

Κοινωνικός Τουρισμός 2020

Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις για τους δικαιούχους άνεργους και εργαζομένους που θα μπορούν να λάβουν τις επιταγές (voucher) για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2020 - 21 του ΟΑΕΔ.

European Disability Forum

9 March 2020

EU GENDER EQUALITY STRATEGY: INCLUDE WOMEN WITH DISABILITIES “FROM THE BEDROOM TO THE BOARDROOM”

On International Women’s Day, we call on EU Institutions to ensure the rights of women and girls with disabilities are considered in all policies regarding gender equality. We welcome the good example established by the recently published EU Gender Equality Strategy.

 

Ακολουθείστε την Ε.Σ.Α.μεΑ. στα social media

https://www.facebook.com/ESAmeAgr/

https://twitter.com/ESAMEAgr

Youtube: ESAmeAGr

Ιστοσελίδα www.esamea.gr 

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης , ώρα 19:30 μ.μ

Έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από την χορωδία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης .

 Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη , διδάκτωρ Ειδικής Παιδαγωγικής  και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ καθώς και από εκπρόσωπο του Νομαρχιακού Συλλόγου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη θεατρική παράσταση της φαρσοκωμωδίας «ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ» του σκηνοθέτη Σταύρο Δανάκη.Η παρουσία μας θα ενισχύσει το έργο του Συλλόγου και θα μας δώσει μεγάλη χαρά. 

 

 

 

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?